Βοήθεια

1. Οδηγός για τα αρχεία pdf ™

Πολλά αποθηκευμένα στοιχεία (πχ έγγραφα, αιτήσεις, ανακοινώσεις, κλπ) που διανέμονται από αυτό το site είναι της μορφής pdf. Αυτό σημαίνει οτι ενώ διατηρούν ακριβώς τη στοιχειοθεσία και το στυλ τους κατά την εκτύπωση από οποιονδήποτε εκτυπωτή, χρειάζονται το πρόγραμμα Acrobat Reader® της Adobe για να αναγνωσθούν και κατά περίπτωση να εκτυπωθούν. Το πρόγραμμα αυτό διανέμεται δωρεάν από το site της εταιρίας, οπότε, σε περίπτωση που δεν υπάρχει ήδη εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας (πράγμα εξαιρετικό πιθανό), μπορείτε να το "κατεβάσετε" (download) από εκεί.

Έχω ήδη εγκατεστημένο τον Acrobat Reader® στον υπολογιστή μου;
Για να το μάθετε, μπορείτε να κάνετε ένα απλό πείραμα: δοκιμάστε να "ανοίξετε" ένα οποιοδήποτε αρχείο τύπου pdf (θα έχει κάποιο όνομα και το extension .pdf στο τέλος του, για παράδειγμα: anakinosi18.pdf). Αν όλα πάνε καλά, θα το δείτε στην οθόνη σας και δεν χρειάζετε να κάνετε τίποτε άλλο. Σημειώστε οτι τα εικονίδια που αντιστοιχούν στα αρχεία του Acrobat Reader® στον υπολογιστή σας, όταν ο τελευταίος έχει εγκατασταθεί, είναι περίπου όπως αυτά: Αρχείο pdf

Πώς εγκαθιστώ τον Acrobat Reader® στον υπολογιστή μου;
Σε περίπτωση που δεν έχετε το πρόγραμμα εγκατάστασης μπορείτε να "κατεβάσετε" (download) την τελευταία έκδοσή του από το επίσημο site διάθεσής του. Πατήστε εδώ για να ανοίξει ένα νέο παράθυρο browser με τη σελίδα του download και αφού κάνετε την εγκατάσταση επιστρέψτε σε αυτή τη σελίδα για να διαβάσετε τη συνέχεια.

Η Εγκατάσταση του Acrobat Reader® γίνεται μόνο μια φορά. Σημειώστε οτι εκδόσεις του προγράμματος με νούμερο 3.0 (Acrobat Reader®3.0) θεωρούνται πολύ παλιές. Σκεφτείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας κάποια από τις εκδόσεις 5.0 ή νεώτερη, δεδομένων των αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών που προσφέρουν (ταχύτητα, ποιότητα, υποστήριξη ελληνικών, κ.λπ.)

<link>Επιστροφή στη σελίδα από την οποία ήλθατε.

2. Οδηγός για τα αρχεία εικονικής πραγματικότητας (VRML)

Για να μπορέσετε να δείτε και να περιηγηθείτε τις 3D εικόνες που σας παρέχει το site μας θα πρέπει ο browser που χρησιμοποιήτε να διαθέτει κάποιο από τα δωρεάν plugins για γλώσσα VRML (γλώσσα αναπαράστασης τρισδιάστατης πληροφορίας). Όταν το κατάλληλο plugin έχει εγκατασταθεί σωστά, κάθε 3D μοντέλο εμφανίζεται στο παράθυρο του browser, σε ένα ξεχωριστό αλληλοδραστικό περιβάλλον.

Μπορείτε να κάνετε τον έλεγχο ύπαρξης του απαραίτητου plugin μέσω της ακόλουθης σελίδας. Εκεί θα πληροφορηθείτε για το αν μπορεί ή όχι ο browser να "δει" αρχεία VRML.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει εγκατεστημένο to plugin μπορείτε να κάνετε download κάποιο από τα προτεινόμενα, μέσω αυτής της ίδιας σελίδας. Προτείνουμε το Blaxxun Contact®, ίσως πηγαίνοντας και κατευθείαν στη διεύθυνση της σελίδας της εταιρείας Blaxxun). Κατόπιν επιστρέψτε στη σελίδα του site και απολαύστε τη χαρά που δίνει η εξερεύνηση της τρίτης διάστασης.