Το Πολυτεχνείο Κρήτης συμμετέχει στο φεστιβάλ Reveil παρουσιάζοντας το ηχοτοπίο του Πάρκου Χλωρίδας και Πανίδας.

O καλλιτεχνικός οργανισμός Soundcamp διοργάνωσε το 8ο φεστιβάλ Reveil που έλαβε χώρα διαδικτυακά στις και 2 Μαΐου 2021. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιελάμβανε το παγκοσμίως διακεκριμένο 24ωρο ραδιοφωνικό πρόγραμμα Reveil που μεταδίδει ζωντανές εκπομπές ηχοτοπίων του ξημερώματoς (γνωστό και ως η χoρωδία της Αυγής - Dawn Chorus) από όλο τον κόσμο. Η μίξη των ηχοτοπίων από τα διάφορα σημεία του πλανήτη γίνεται ζωντανά από το Λονδίνο (Grant Smith and Hannah Kemp-Welch, Soundcamp), το Santiago στη Χιλή (Fernando Godoy, Tsonami Arte Sonoro), το Queensland στην Aυστραλία (Leah Barclay, Biosphere Soundscapes) και τα Χανιά (μαρία Παπαδομανωλάκη, Soundcamp).

Η εκπομπή για το ηχοτοπίο από το Πάρκο Χλωρίδας και Πανδίας του Πολυτεχνείου Κρήτης, αποτελεί συνέργεια των οργανισμών Soundcamp και Octopus Collective (Full of Noises) στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος Acoustic Commons (Ακουστικά Κοινά). Ο συγκεκριμένος πομπός θα αποτελέσει μόνιμη εγκατάσταση στο Πάρκο για την ακουστική παρακολούθηση και μελέτη του ηχοτοπίου αλλά και για την υποστήριξη μιας σειράς εκπαιδευτικών δράσεων με βάση την ακουστική αξία και βιοποικιλότητα. Τον πομπό επιμελείται η Δρ Μαρία Παπαδομανωλάκη (ιδρυτικό μέλος του οργανισμού Soundcamp) σε συνεργασία με την Γεωπόνο Αντωνία Ζαχαρούλη, υπεύθυνη χώρου του Πάρκου Χλωρίδας και Πανίδας.

To ηχοτοπίο του Πάρκου Χλωρίδας και Πανίδας, από 28 Απριλίου 2021, είναι διαθέσιμο και έκπεμπει μόνιμα μέσω του Acoustic Commons. Μπορείτε να το ακούσετε ζωντανά το στον σύνδεσμο  http://locus.creacast.com:9001/chania_ffpp_museum_stream.mp3

 

Mε τη χρηματοδότηση του Συμβουλίου "Arts Council England" και του προγράμματος "Δημιουργική Ευρώπη" της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.